Coronalessen nog niet geleerd!

Donderdag 14 oktober 2021

Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat er stevige kritiek is gekomen vanuit KPMG op het in Nederland gevoerde coronabeleid[1]. Het adviesbureau heeft een uitgebreide literatuurstudie van openbare bronnen gedaan en wereldwijd beschikbare data geanalyseerd. Hoofdconclusie is dat er in Nederland onnodig meer doden zijn gevallen, doordat te vaak, te laat werd ingegrepen en dat daarmee de economie ook nog eens extra schade heeft opgelopen.

Lees verder

Nongarije

Woensdag 6 oktober 2021

Voor het eerst sinds meer dan een jaar waren we weer eens naar Hongarije, het geboorteland van mijn vrouw. Haar zus werd vijftig, dus dat is wel een reden om voor over te komen. We gaan niet graag meer naar Hongarije en eigenlijk zou iedere rechtgeaarde democraat dat ook niet moeten willen. Als je daar familie hebt is het echter lastig om helemaal weg te blijven, maar ik worstel daar dus wel mee[1].

Lees verder

Toch ook onze schuldenlast

dinsdag 28 september 2021

Ik ben behoorlijk verbaasd dat dit hier in Europa tot nu zo weinig in het nieuws is, maar zonder verhoging van het schuldenplafond zal de VS ergens half oktober niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kunnen voldoen en zo een “historische financiële crisis veroorzaken”. Dit zijn de woorden van Janet Yellen, de Amerikaanse minister van Financiën[1]. Een situatie meer dan vergelijkbaar met Evergrande in China, wat wel nieuws was[2]. Terecht ook, maar hier hebben we het ook nog eens over de VS, toch heel wat belangrijker nog voor onze economie.

Lees verder

Coronapas(send)

maandag 13 september 2021

Ik ga proberen het zo duidelijk mogelijk te zeggen .

Aangezien gevaccineerden veel minder vaak besmet worden, ook met de deltavariant[1] en aangezien ze dan ook nog eens veel minder besmettelijk zijn[2], lijkt het mij niet meer dan logisch om die weer meer vrijheid te geven per 25 september[3]. Tegelijk wordt niemand uitgesloten, want testen voor toegang blijft gratis.

Lees verder

9/11 en de (over)reactie

zaterdag 11 september 2021

Het zal u niet ontgaan zijn dat 9/11 vandaag twintig jaar geleden is[1]. Onwillekeurig gaan je gedachten dan terug naar die dag. Hoewel het op een dinsdag viel, was mijn vrouw niet op haar werk vanwege een werkconflict. Ik zat gewoon op mijn werkkamer, en las de achterliggende stukken voor een bijeenkomst die ik die avond als lid van provinciale staten zou hebben als vervanger voor ‘onze’ gedeputeerde.

Lees verder