2021 was toch verrassend veel van hetzelfde

donderdag 16 december 2021

Ik moet zeggen dat ik niet verwacht had dat de situatie nu zo erg zou lijken op die van vorig jaar rond deze tijd. In feite zitten we weer in een lockdown en is er een nieuwe, mogelijk veel besmettelijkere variant van het coronavirus op komst. Was het vorig jaar Delta, nu is het Omikron en de berichten daarover zijn bepaald niet best[1]. Terwijl ik juist een jaar geleden hoopvol schreef: “De eerste vaccins worden nu uitgerold en 2021 zal het jaar moeten worden dat we hiermee Covid-19 gaan verslaan.”

Lees verder

Ach ja, vroeger …

Donderdag 9 december 2021

Onze Fasto keukengeiser was kapot aan het gaan. Ik onderhield het apparaat zelf en had hem uiteraard ook op een rookgasafvoer aangesloten. Maar goed, soms houdt het op en is er iets anders nodig. Bij de winkel waar ik hem ooit gekocht had bleek me dat een andere kopen er echt niet meer in zit. En zo kwam ik in een traject terecht, waar ook een algemene les uit te trekken valt.

Lees verder

2G or not to be

maandag 15 november 2021

Laat ik voorop stellen dat ik het met iedereen eens ben die zich afvraagt of 2G wel de beste oplossing is om de coronapandemie te bestrijden[1]. Dat zou namelijk een vaccinatieplicht zijn, uiteraard zonder vrijstellingen dan, behalve om zwaar medische redenen. Daar kan volgens mij niets tegen op[2]. Maar, ergens is het ook wel begrijpelijk dat zo’n verplichting niet meer strookt met onze individuele keuzevrijheid en lichamelijke zelfbeschikking.

Lees verder