Peter S. Visser

commentator, schrijver, muzikant

Stemadvies

Bent u ook begaan met een eerlijke toekomst voor iedereen dan is de aanpak van de klimaatverandering wellicht de belangrijkste afweging voor de partij waar u morgen op stemt bij de Europese verkiezingen. Het officiële klimaatdoel van de EU is nu 55 procent minder CO2-uitstoot in 2030 en in 2050 moeten alle EU-landen klimaatneutraal zijn. Mijn LinkedIn post over de partijen toch ook hier als column.

Lees verder

2024 kan nog heel wat worden …

Niet bepaald het beste jaar noemde ik 2022 in mijn laatste column van dat jaar[1], nou dan moest 2023 nog komen. Voor mij gelden bij een beoordeling van een jaar de democratische rechtstaat en de duurzaamheid als belangrijkste graadmeters. Ik denk dat we elkaar dan nog wel vinden in dat de oorlog door Rusland in Oekraïne zo mogelijk nog cynischer is geworden[2]. Maar als ik dan zeg dat Israël nu haast vergelijkbaar afrekent met vooral de bevolking van Gaza in plaats van met Hamas[3], dan ligt dat waarschijnlijk heel wat gevoeliger.

Lees verder

(On)Bereikbaar

Deze maand is het 35 jaar geleden dat Nederland als eerste in Europa een aansluiting kreeg op het open internet. Dat gebeurde bij onderzoeksinstituut CWI (Centrum Wiskunde & Informatica) in Amsterdam. Systeembeheerder Piet Beertema ontving die dag een mail dat het CWI officieel toegang had tot een academisch computernetwerk dat deel uitmaakte van dat internet[1]. Ik moet zeggen, dit roept bij mij op om eens terug te kijken naar wanneer ik aansloot bij de grote contactmogelijkheden.

Lees verder

Dream on

Een gevaarlijk onderwerp deze column, want voor je het weet lig ik er vannacht door wakker. Maar door mijn laatste wilde ik het eens gaan hebben over iets wat we allemaal doen: dromen. En dan bedoel ik niet overdag, maar ‘gewoon’ ’s nachts in onze slaap.

Lees verder
« Oudere berichten

300% groen door compensatie met
driemaal zoveel aan windenergiecertificaten