Kijkend in Verwondering

coverIn dit boek gebruik ik een aantal van mijn columns als basis voor een essay over ons mensen en de manier waarop wij met onze wereld omgaan. Uiteraard heb ik een selectie gemaakt in onderwerpen, maar ik neem u in dit boek graag mee in een verdieping van waar we staan op aarde en wat dit betekent voor onze toekomst.

Lees hier meer over hoe Peter kwam tot het schrijven van Kijkend in Verwondering.

Kijkend in Verwondering is verkrijgbaar via alle Nederlandse boekhandels en webwinkels of koop dit boek zonder bezorgkosten hier online.

Afscheidsdans met Hongarije (met updates)

hongarije_omslag voorkantDit boek plaatst mijn persoonlijke worsteling met het ondemocratische en antisemitische Hongarije van Viktor Orbán in de recente geschiedenis van dit land. Via mijn vrouw ben ik het land gaan waarderen, maar daar is de laatste jaren steeds minder reden meer voor. Op zoek naar een helder antwoord op mijn vragen, kom ik tot een verrassende conclusie. Ik heb dit boek regelmatig voorzien van updates over de laatste ontwikkelingen in Hongarije en de EU tot na de verkiezingen van april 2022.

Lees hier meer over hoe Peter kwam tot het schrijven van Afscheidsdans met Hongarije.

Afscheidsdans met Hongarije is verkrijgbaar via alle Nederlandse boekhandels en webwinkels of koop dit boek hier online.

Ronald Willemsen trilogie

trilogieIn deze trilogie volgen we een aantal jaren de Amsterdamse interim-manager Ronald Willemsen, die haast tegen wil en dank drie moorden oplost. Aan het begin van het eerste deel herkent hij een vakantieliefde bij de aankondiging van een twintig jaar oude moord in Crimewatch UK. Met enige aarzeling gaat hij naar Wales om de moord op haar op te lossen. Na een spannende zoektocht lijkt hij hierin te slagen, of is er toch meer aan de hand? In het tweede deel raakt hij in de Ardennen betrokken bij een ongeluk dat de opmaat vormt voor een groot moordonderzoek. Willemsen wordt daarbij ongewild het doelwit van een internationale bende. In het derde deel duikt hij op verzoek van de ouders in een bijna dertig jaar oude moord op een studente in Ierland. Lang blijft onduidelijk wat er gebeurd is, maar dan raakt alles in een gevaarlijke stroomversnelling.

De Ronald Willemsen trilogie is verkrijgbaar via alle Nederlandse boekhandels en webwinkels of koop dit boek zonder bezorgkosten hier online.

Moordvakantie in Wales

moordvakantieAl zappend ziet de Amsterdamse interim-manager Ronald Willemsen de aankondiging van Crimewatch UK. Er is een cold case van de Deense Christina Pettersen, die twintig jaar eerder in Wales is vermoord. Willemsen herkent haar als een vakantieliefde van toen en wil proberen de moord op te lossen. Na een rustig begin volgt een spannende zoektocht door Wales. Met gevaar voor eigen leven vindt hij de oplossing van de moord op Christina Pettersen. Of is er meer aan de hand? Dit is het eerste boek in de Ronald Willemsen trilogie.

Lees hier meer over hoe Peter kwam tot het schrijven van Moordvakantie in Wales.

Moordvakantie in Wales is verkrijgbaar via alle boekhandels en webwinkels of koop dit boek zonder bezorgkosten hier online.

Dodelijke winter in de Ardennen

dodelijke winterHet sneeuwt hevig wanneer de Amsterdamse interim-manager Ronald Willemsen na een Kerstvakantie terugrijdt vanuit La Roche-en-Ardenne. De auto voor hem slingert behoorlijk en raakt opeens van de weg. Willemsen aarzelt geen moment en holt er naartoe. Terwijl hij de vrouw achter het stuur helpt, voelt hij haar slap worden in zijn armen. ‘Gabbe’ kan ze nog uitbrengen. Wat eerst een ongeluk lijkt, wordt al snel een moordonderzoek. Ongewild wordt Willemsen het doelwit van een internationale bende die voor niets terugdeinst. Dit is het tweede boek in de Ronald Willemsen trilogie.

Lees hier meer over het schrijfproces van Dodelijke winter in de Ardennen.

Dodelijke winter in de Ardennen is verkrijgbaar via alle boekhandels en webwinkels of koop dit boek zonder bezorgkosten hier online.

Lange schaduwen uit een Iers verleden

lange schaduwEindelijk krabbelt Ronald Willemsen weer op na een aanslag op zijn leven. Hij wil aan de slag als privé-onderzoeker en wordt gevraagd om naar Ierland te komen. Op verzoek van haar ouders duikt hij in de bijna dertig jaar oude moord op een studente. Lang blijft onduidelijk wat er gebeurd kan zijn, maar dan raakt alles in een gevaarlijke stroomversnelling. Dit is het derde boek in de Ronald Willemsen trilogie.

Lees hier meer over het schrijfproces van Lange schaduwen uit een Iers verleden.

Lange schaduwen uit een Iers verleden is verkrijgbaar via alle boekhandels en webwinkels of koop dit boek zonder bezorgkosten hier online.

Save

Save