dinsdag 1 februari 2022

Op de dag dat Oostenrijk de vaccinatieplicht invoert[1], lijkt het enige instrument dat wij hebben om mensen toch nog tot vaccinatie aan te zetten[2] min of meer begraven te worden[3]. Dus geen 2G, maar dat dan niet voor iets wat beter werkt voor alle duidelijkheid.

Laat ik het eens zo zeggen; als er maatregelen komen voor het klimaatbeleid die mij niet bevallen, waarom zou ik me daar dan aan gaan houden? Het zal mijn tijd wel duren en ik heb geen kinderen, dus wat maakt het mij uit wat er verder met anderen gebeurt. En echt druk op je komt er toch niet in dit land als je alleen voor jezelf kiest.

Want ja, voor mij is de coronacrisis eerstens en vooral een generale repetitie voor het aanpakken van de klimaatcrisis[4]. Iets wat we bij uitstek toch ook samen zullen moeten doen en dan moeten we dat ook durven doorzetten.

En nee, wij zijn niet met Denemarken te vergelijken[5]. Dan hadden we vanaf het begin van de pandemie toch echt wel anders moeten reageren en veel proactiever moeten zijn.


[1] https://www.nu.nl/coronavirus/6181388/oostenrijk-stelt-als-eerste-eu-land-coronavaccinatie-vanaf-vandaag-verplicht.html

[2] https://petersvisser.nl/2022/01/18/2g-of-wel/

[3] https://www.ad.nl/politiek/wetsvoorstel-2g-gaat-het-niet-halen~a0881199/

[4] https://petersvisser.nl/2021/10/26/coronaklimaatcrisis/#more-1296

[5] https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5285021/coronamaatregelen-versoepelingen-zelfisolatie-symptomen

Deel deze column