De trouwe lezer zal het al opgevallen zijn dat er hier geen nieuwe columns meer komen.

Maar ja, met een kabinetsformatie bij ons die absurder verloopt dan welke scenarioschrijver ook zou durven te verzinnen[1] en waarin verrassend veel mensen toch ook wat naïef klaar staan om de winnaar daarvan te faciliteren in zijn afbraak van de democratische rechtsstaat[2], iets wat we ook volop gaan zien bij de verkiezingen dit jaar overal in de wereld die ook vooral dictatoriale leiders lijken te gaan opleveren[3] vol plannen ook voor verdere afrekeningsoorlogen, ja dan weet ik soms echt niet meer waarover ik nou nog moet schrijven. Of het zou dan over Polen moeten zijn, toch een baken van hoop nu voor rechtsstatelijke democraten[4].

Maar een zwaluw maakt inderdaad nog geen zomer. Nee, nooit zou ik gedacht hebben dat zoveel mensen wars lijken van kennis en feiten en die ook niet meer willen volgen, en als je dan zoals ik nu door je werk toch ook wat aan handen en voeten gebonden bent in wat je kunt schrijven, dan is het wel heel moeilijk om columns te maken die een meerwaarde bieden.

Vooral rechtszaken moeten het nu maar even doen en je ziet ook dat die bij het aanpakken van Trump langzaamaan beginnen te werken[5]. Ik ga dit alles tot de zomer vanaf de zijlijn volgen en hoop dan vanaf september weer met frisse moed mijn columns op te pakken.

En dan hoop ik dat jij er ook weer zal zijn als lezer ervan! 


[1] https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5434964/omtzigt-reed-dienstauto-plasterk-naar-hotel-voor-gesprek-pers

[2] https://nos.nl/collectie/13962/artikel/2508866-tweede-kamer-akkoord-met-kim-putters-als-nieuwe-informateur

[3] https://www.volkskrant.nl/buitenland/2024-een-beslissend-jaar-voor-de-democratie~b2c4e110/

[4] https://nos.nl/artikel/2501225-donald-tusk-gekozen-als-nieuwe-premier-van-polen

[5] https://nos.nl/artikel/2509187-trump-veroordeeld-voor-fraude-krijgt-ruim-354-miljoen-dollar-boete

Deel deze column