vrijdag 17 september 2021

Gisteravond waren we voor het eerst weer eens naar een balletvoorstelling en daarna met wat vrienden op het terras en je hebt dan toch zomaar een van de meest politiek productieve avonden van de Tweede Kamer gemist. Met een demissionair kabinet durven ze blijkbaar toch wat meer.

Een terechte motie uiteindelijk naar Sigrid Kaag, die daar ook terecht de conclusie aan verbindt om op te stappen[1]. En ach, voor mannetjes die niet tegen moraal kunnen zoals Geert Wilders is het toch nooit goed wat je doet[2]. Daar moet ze zich niets van aantrekken. Wie daarin wel verder is ziet hoe waardevol ze is als tegenwicht voor de Nederlandse ritselpolitiek.
Tata Steel moet strengere normen krijgen aldus een aangenomen GL-motie en dat werd ook hoog tijd[3]. Maar wat me ook goed bevalt; geen QR-code op het terras[4].

“Wat”, hoor ik mijn trouwe volgers hier nu bijna uitroepen, “jij bent altijd zo streng als het gaat om de coronamaatregelen?” Inderdaad, ik ben altijd heel streng over de coronamaatregelen, maar ik vind toch wel dat deze proportioneel moeten blijven. Hoe dom ik de argumenten van antivaxers vaak vind en met hoeveel inzet ik ze ook zal bestrijden, we moeten het niet op pesten doen lijken. Ik ontmoet ze nog met alle plezier op het terras voor een stevig gesprek. Ook als het kouder wordt, want dan doen we wel een dekentje om.

En wordt de nood te hoog, dan kunnen die plaszakken die de NS voor de sprintertreinen voorstelde[5] ook nog eens gebruikt worden 😉


[1] https://www.parool.nl/nederland/kaag-stapt-op-na-motie-van-afkeuring-door-tweede-kamer~bcb8d004/

[2] https://www.destentor.nl/dossier-opstappen-kaag/politici-verdeeld-over-vertrek-kaag-met-een-beetje-pech-is-ze-voor-kerst-vicepremier~adf81e18/

[3] https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/stemmingsuitslagen/detail?id=2021P14813

[4] https://nos.nl/artikel/2398082-verplicht-coronatoegangsbewijs-gaat-door-geen-qr-code-op-terras

[5] https://www.nu.nl/binnenland/2635093/ns-komt-met-plaszak-in-wc-loze-sprinter.html

Deel deze column